AMSTERDAM - Constanza Breukhoven komt met een boek. In Gevlucht Uit Gouden Kooi vertelt ze onder meer over haar adoptie, haar leven in Wassenaar, haar adoptieouders en de kluisroof. Het 208 pagina's tellende boek komt volgende maand uit.

Volgens de Belgische uitgeverij Eurofun begon Constanza in 2003 met het bijhouden van een dagboek, met het idee haar verhaal ooit te publiceren. "In haar eigen verhaal spaart Constanza zichzelf ook niet", staat te lezen op haar website.

"Ze vertelt over haar werk in de seksindustrie, over de verkeerde vriendjes die ze had en haar, in haar ogen, voortdurende 'struggle for life'."

"Dat de biografie Constanza niet in dank zal worden afgenomen, is haar duidelijk", reageert een woordvoerder van Eurofun tegenover De Telegraaf.

"Dit is dan ook het laatste wat zij onder deze naam doet. Zij overweegt afstand te doen van de naam Breukhoven."

Kluis

Constanza zou samen met haar partner Mohamed de kluis van haar adoptievader Hans Breukhoven hebben leeggeroofd. Ze werd schuldig bevonden, maar gaat in hoger beroep.

Verder overweegt ze Conny, die momenteel de voogdij over haar twee kinderen heeft, voor de rechter te slepen. Constanza en Mohamed willen zelf voor hun kroost zorgen.