AMSTERDAM - Acteur David Arquette en talkshowhost Ricki Lake gaan met de voetjes van de vloer.

De twee nemen deel aan het nieuwe seizoen van de Amerikaanse Dancing with the Stars. Zender ABC maakte de elf bekende deelnemers maandagavond bekend.

Ook de ex van George Clooney, Elisabetta Canalis, en realityster Kristin Cavallari nemen deel. Cavallari, bekend van The Hills, is niet de enige realityster in het nieuwe seizoen. Ook Rob Kardashian, het jongere broertje van Kourtney, Kim en Khloé, gaat stijldansen.

Zangeres Chynna Phillips, basketballer Ron Artest, mode-expert Carson Kressley, soapster en veteraan J.R. Martinez, analyticus Nancy Grace, voetbalster Hope Solo en Chaz Bono maken het deelnemersveld compleet.

Transgender

"Deze show geeft me de kans een groter publiek te bereiken", vertelt Chaz Bono aan het Amerikaanse blad People. Het kind van Sonny en Cher onderging de afgelopen jaren de transformatie van vrouw tot man.

"Ik wil duidelijk maken dat transgender zijn ok is en het niets is om bang voor te zijn." Chaz is de eerste transgender deelnemer aan Dancing with the Stars, dat dit jaar zijn dertiende seizoen in gaat.

De dansprestaties van de sterren zijn vanaf maandag 19 september te zien in de Verenigde Staten.