AMSTERDAM - Even leek het erop dat Noel en Liam Gallagher de strijdbijl hadden begraven, maar Liam is toch nog niet klaar met zijn broer.

Hij is nog altijd boos omdat Noel beweerde dat hij een concert in 2009 afzegde omdat hij een kater had. Noel maakte vorige week zijn excuses, maar Liam neemt hier geen genoegen mee.

"Er moeten nog wat dingen opgehelderd worden", vertelt de voormalig Oasis-zanger aan BBC Radio 1. "Ik wilde niet dat dit zou gebeuren. Het is niet leuk om je familie aan te klagen. Maar hij vertelde leugens aan zijn vrienden en journalisten om mij te kakken te zetten."

De ruzie die na de afzegging ontstond, leidde in 2009 tot het einde van Oasis. Noel bood vorige week zijn excuses aan, nadat hij een briefje onder ogen kreeg van een dokter. Hieruit bleek dat Liam destijds een keelontsteking had.

Liam laat niet los wat hij nu wil van zijn broer. "Als hij naar zijn advocaten luistert en doet wat hij moet doen, dan is het klaar. Ik heb nooit gewild dat dit zou gebeuren, maar het moet."