AMSTERDAM - Armin van Buuren vindt zijn ruimteavontuur 'doodeng', maar ook spannend. De dj maakt in 2014 vanuit Curaçao een vlucht van drie kwartier met een raket.

Armin, die vrijdag het toestel onthulde waarmee hij de ruimte in gaat, zegt geïnspireerd te worden door de ruimtevaart.

"Ik ben gek van Star Wars en Star Trek en heb als kleine jongen altijd gedroomd van de oneindigheid van de ruimte", vertelt hij. "Ik vind het heel fascinerend dat ik het nu zelf mee mag maken."

Erica Terpstra

Een tripje met de door van Buuren onthulde Lynx SP-1 kost normaal gesproken zo'n 65 duizend euro, maar Armin krijgt de reis voor niets van organisator Space Expedition Curaçao (SXC). Naast de dj gaan ook Erica Terpstra en topmodel Doutzen Kroes in 2014 de lucht in.

De behoren daarmee tot de eersten die met het commerciële initiatief een tripje naar de ruimte maken. "Ik weet niet precies wanneer ik vlieg, maar ik maak er ruimte voor in mijn agenda", belooft Van Buuren.

Testvluchten

SXC moet de komende tijd nog veel testvluchten uitvoeren. De eerste tripjes gaan naar 65 kilometer hoogte, maar uiteindelijk is honderd kilometer het doel. "Ik vind het doodeng, maar hoop dat mijn nieuwsgierigheid het wint van de angst", legt Armin uit.

"Het lijkt me fantastisch om die gewichtloosheid te ervaren. En of je dan 65 of honderd kilometer hoog vliegt: het gaat me om de ervaring."