AMSTERDAM - Presentatrice en voormalig fotomodel Daphne Deckers zou het slachtoffer zijn geworden van bedreiging en poging tot afpersing.

Een 28-jarige verdachte moet hiervoor dinsdag 6 september voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen.

Dat blijkt uit stukken van de rechtbank die dit weekend openbaar zijn geworden.

De verdachte uit Almere zou 25.000 euro van de RTL-coryfee hebben geëist. Deze persoon zou Deckers onder meer een sms hebben gestuurd met de tekst: ''De gevolgen als je niet stort en de politie informeert: je zoon tennist nooit meer en je dochter komt niet meer thuis na school.”

De bedreiging zou begin april hebben plaatsgevonden.

Het Openbaar Ministerie kon zondag niet meer informatie geven. Het is daarom onduidelijk of de verdachte een man of een vrouw is. Ook is niet bekend of deze persoon momenteel nog vast zit.

Doortastend

''Het was een vervelende ervaring voor ons, maar alle lof voor de politie en de recherche die zeer doortastend hebben opgetreden’’, zo laat Deckers zondag in een verklaring aan het ANP weten. ''Het woord is nu aan de rechtbank. Wij als gezin zijn blij dat we deze nare geschiedenis achter ons hebben kunnen laten.’’

De presentatrice is 6 september niet bij de rechtszaak aanwezig. Zij wil afgezien van de korte verklaring verder geen toelichting geven op de zaak. De 42-jarige Deckers is getrouwd met voormalig toptennisser Richard Krajicek. Het koppel heeft twee kinderen.