AMSTERDAM - Mel Gibson heeft na maanden ruziën een schikking getroffen met zijn ex Oksana Grigorieva.

De twee zijn het na dagen onderhandelen eens geworden over de voogdij van hun dochter Lucia. Ook op financieel gebied hebben de twee overeenstemming bereikt.

Details van de schikking worden niet naar buiten gebracht. Gibson waardeert de hulp van de rechter in het bereiken van de overeenstemming, laat hij via een woordvoerder weten.

Het voormalig koppel vocht meer dan een jaar over de voogdij van hun dochter en over financiële zaken.

Appartement

Gibsons advocaat zei vorig jaar dat de acteur voor zijn ex een appartement met vier kamers en een auto had gekocht. Ook zou hij haar tienduizenden dollars per maand geven.

De 55-jarige Gibson kreeg in maart een voorwaardelijke straf van drie jaar opgelegd wegens mishandeling. Hij had Oksana begin vorig jaar tijdens een ruzie geslagen.

Ook moest hij een taakstraf verrichten en een cursus woedebeheersing volgen. De taakstaf voltooide hij onlangs in Guatemala.

Scheiding

Mel en Oksana werden in oktober 2009 ouders van Lucia. Hun relatie liep in april vorig jaar op de klippen. De scheiding tussen de acteur en zijn eerste vrouw Robyn, met wie hij zeven kinderen kreeg, werd pas dit jaar afgerond.