AMSTERDAM - Acteur Mark Wahlberg en zijn zingende broer Donnie willen een hamburgerrestaurant openen in hun thuisstad Boston.

De fastfoodtent moet gaan luisteren naar de naam Wahlburgers, schrijft de Amerikaanse krant Boston Herald.

Paul Wahlberg, broer van Mark en Donnie, gaat in de keuken van Wahlburgers staan. Het fastfoodrestaurant moet binnenkort de deuren openen.

Tegenover de hamburgertent ligt het andere restaurant van de Wahlbergs, een Italiaanse eettent die luistert naar de naam Alma Nove. De broers zijn van plan volgend voorjaar een pizzatent te openen.

Andere naam

De Wahlbergs hadden bijna een andere naam moeten kiezen voor hun hamburgertent. Een andere fastfoodketen had al een Wahlburger op de menukaart staan. "Dat was zeker een verrassing", bekent een zakenpartner van de bekende broers. "We hebben het al jaren over die naam." Voor een onbekend bedrag hebben de broers de naam gekocht.

Mark Wahlberg speelde in films als The Departed en The Fighter. Net als zijn oudere broer Donnie maakte Mark aanvankelijk deel uit van de boyband New Kids on the Block. Mark stapte echter uit de groep voordat het grote succes kwam. Als Marky Mark and the Funky Bunch startte hij een solocarrière.