AMSTERDAM – Sugababes-zangeres Amelle Berrabah reageert woensdag op geruchten dat het meidentrio zijn naam zou moeten afstaan aan één van de oorspronkelijke leden, die geen deel meer uitmaakt van de groep. “Absoluut een gerucht”, aldus Berrabah.

Dat laat de Sugababe weten via Twitter.

Diverse Britse media, waaronder het Britse muziektijdschrift NME, schrijven woensdag dat Mutya Buena, één van de oprichters van Sugababes, de rechten zou hebben verworven op de naam van de meidengroep. Buena verliet de groep in 2005.

De media die het nieuws melden, citeren allen een bericht op een Facebook-pagina die van de zangeres zou zijn. De pagina is echter niet meer beschikbaar. Het twitteraccount van Buena is eveneens niet meer in gebruik en ook haar officiële website is al ruim anderhalf jaar niet meer geüpdate.

Hoax

Het lijkt er sterk op dat het nieuws een hoax is. Geen van de officiële bronnen maken melding van het feit. In 2010 dook het gerucht ook al op, maar toen maakte zangeres Heidi Range duidelijk dat Buena niet de rechten van de groepsnaam bezit, maar platenmaatschappij Universal Music.

Sugababes werd in 1998 opgericht door Mutya Buena, Keisha Buchanan en Siobhán Donaghy. In die bezetting verscheen slechts één album. Buena werd in 2006 vervangen door Amelle Berrabah. Buchanan verliet als laatste lid van de originele bezetting de groep in 2009. Ex-Atomic Kitten Heidi Range is het langst zittende lid.