AMSTERDAM - Kim Kardashian heeft met volle teugen genoten van haar bruiloft.

"Het was alsof we in de hemel waren", vertelt de 30-jarige realityster aan het Amerikaanse blad People, dat 1,5 miljoen dollar neertelde voor de foto's.

Kim stapte zaterdag in het huwelijksbootje met basketballer Kris Humphries.

Ook de bruidegom was in de zevende hemel op zijn bruiloft. "Ik zal altijd herinneren hoe perfect het was", zwijmelt de ruim twee meter lange Kris.

Het thema van de trouwerij, die plaatsvond op een landgoed in het Californische rijkeluisstadje Montecito, was zwart-wit. "Kim is dol op zwart en wit en Kris ook", legt de weddingplanner uit.

Hollywoodroyalty-gevoel

"Ze hebben een Hollywoodroyalty-gevoel en het zwart-wit stond voor formaliteit", gaat het brein achter de extravagante bruiloft verder. "Maar tradities waren ook erg belangrijk voor het bruidspaar."

Kim voelde zich 'als een prinses' in haar peperdure ivoorwitte bruidsjapon van de beroemde ontwerpster Vera Wang. "Maar alle glamour was niet het voornaamste doel", zegt de realityster, die een diadeem van diamanten droeg. "Het draaide allemaal om onze familie en om elkaar."

Overdonderd

Of de familie van Humphries net zo blij was met de bruiloft, valt nog te betwijfelen. Boze tongen beweren in het Amerikaanse blad Us Weekly dat Kims schoonfamilie overdonderd werd door alle luxe. "Het was een en al Kardashian", klaagt een gast.

"Het was moeilijk serieus te nemen", zegt een andere bezoeker. "Kim riep meerdere malen: dit is onze versie van de koninklijke bruiloft van William en Kate. Iedereen voelde zich maf, het leek erop dat het meer op een televisieshow dan op een bruiloft."

E!

De trouwerij van Kim en Kris is tot in de puntjes vastgelegd door entertainmentzender E!, die op 9 en 10 oktober een special uitzendt rondom het huwelijk. Kardashian dankt haar bekendheid aan de zender, die al jaren de realityshow Keeping Up with the Kardashians en verschillende spin-offs uitzendt.