AMSTERDAM - Gavin DeGraw is niet bang om over straat te gaan. De zanger werd twee weken geleden in elkaar geslagen. "Ik leef niet in angst. Het was een vreselijke nacht, maar gelukkig heb ik het overleefd.''

Dat vertelt hij aan het Amerikaanse tijdschrift People.

De 34-jarige singer-songwriter werd in New York na een avondje stappen in elkaar geslagen. Vervolgens liep hij aangeslagen over straat en werd hij aangereden door een taxi. Hij raakte lichtgewond.

DeGraw schrok behoorlijk toen hij na het incident in de spiegel keek. "Ik zag eruit als de 'slechte ik'. Mijn neus, oogkas en jukbeen waren gebroken, alles was helemaal opgezwollen."

Nerveus

Hij was genoodzaakt een aantal concerten af te zeggen, maar hoopt woensdag weer als vanouds op het podium te staan. "Ik heb er zin in, maar ben ook nerveus. Ik adem niet meer zoals ik eerst deed."

De Amerikaanse zanger kan zich niet precies herinneren wat er die avond is gebeurd en de politie zoekt nog naar de daders. "Ik herinner me dat drie jongens iets zeiden dat me niet beviel. Ik denk dat ik ze dat ook heb laten weten. Het waren niet bepaald gasten die kwamen om een goed gesprek te voeren, dus vervolgens werd ik wakker met een slang in mijn mond."