AMSTERDAM - Frans Bauer is een van de drie gelukkige winnaars van de Gouden Harp 2003. De andere twee zijn cabaretier Hans Dorrestijn en zangeres Trijntje Oosterhuis. Dit is vandaag bekend gemaakt in het Radio 2 programma Schiffers.fm door Idols-jury lid en directeur van Conamus, Jerney Kaagman.

De Gouden Harp wordt ieder jaar uitgereikt door Conamus, de instantie die ondersteuning biedt aan de Nederlandse lichte muziek aan die artiesten die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek.

was het jaar voor Frans Bauer waarin hij definitief doorbrak bij het grote publiek, door andere een nummer 1 hit en de reality-serie De Bauers. Hans Dorrestijn is al jarenlang een begenadigd tekstschrijver en cabaretier, die gekenmerkt wordt door zijn pessimistische kijk op het leven en zijn monotone stem. Trijntje Oosterhuis begon met haar broer Tjeerd in Total Touch, maar timmert inmiddels ook al enige tijd lekker solo aan de muzikale weg.

De Gouden Harpen worden dinsdag 10 februari tijdens het Harpen Gala uitgereikt. De uitreiking is live te volgen op Radio 2 en 3FM.