AMSTERDAM - Fans van Michael Jackson willen dat het herdenkingsconcert voor de overleden King of Pop wordt afgelast.

Volgens een groep van 35 fanclubs die de krachten hebben gebundeld is de show 'gedoemd te mislukken'.

Tijdens het herdenkingsconcert, dat voor 8 oktober in Wales gepland staat, treden artiesten als Christina Aguilera, Cee Lo Green en Leona Lewis op.

Maandag werd bekend dat Beyoncé een nummer zingt via een live satellietverbinding. Kiss werd verwijderd uit de line-up nadat fans protesteerden. Frontman Gene Simmons liet de afgelopen jaren meerdere keren blijken te geloven dat Jackson kinderen misbruikte.

Tijdstip

Tickets voor het concert kosten tussen de negentig en 390 pond. De fanclubs, die duizenden fans uit Europa, Australië, China en Rusland vertegenwoordigen, zijn onder meer ontevreden over het tijdstip van de herdenking, de ticketprijzen en de onduidelijkheid over welke goede doelen een deel van de opbrengst van het concert ontvangen. Ze hebben daarom een open brief gestuurd aan organisator Global Live Events.

"Het concert is gedoemd te mislukken", schrijft de groep in een brief die op Facebookpagina Fans Against Michael Forever Tribute staat. "Doe wat goed is voor Michael Jackson en zeg deze herdenking af."

"Hier wordt de ene na de andere catastrofale fout gemaakt", zegt de oprichter van MJJ Community, waarin tachtigduizend Jacksonfans zich hebben verzameld, tegen persbureau Reuters. "Dit is niet de herdenking die Michael verdient."

Rechtszaak

Het herdenkingsconcert is gepland door Michaels moeder Katherine en enkele van zijn broers en zussen. Jermaine en Randy zijn hoe dan ook tegen het concert, omdat de rechtszaak tegen Michaels lijfarts Conrad Murray op 8 september begint. De zaak duurt naar verwachting vier tot zes weken.