AMSTERDAM - Aretha Franklin wil haar eigen stem horen in de biografische film die over haar wordt gemaakt. Wie de rol van de souldiva gaat spelen is nog onbekend.

"Ik heb nog steeds enkele dames in overweging", laat Franklin weten aan het Amerikaanse muziekblad Billboard.

De zangeres wil hoe dan ook oude opnames voor de film gebruiken en een paar liedjes opnieuw inzingen. De 69-jarige Franklin heeft Halle Berry op het oog, maar de actrice heeft nog niets getekend.

De Oscarwinnares kan naar eigen zeggen niet zingen en wordt zenuwachtig van het idee de Queen of Soul te moeten vertolken. Volgens Franklin is dat echter geen probleem. "In veel films hoor je de originele artiest een nummer zingen, terwijl een acteur playbackt."

Hudson

Franklin heeft nog een aantal andere actrices in gedachten, onder wie Jennifer Hudson. "Zij zou een paar liedjes zelf kunnen zingen, maar voor de rest hoor je mij."

De zangeres van Respect laat verder weten dat ze een regisseur heeft gevonden voor de film, maar ze wil niet zeggen wie het is. "Ik kan wel vertellen dat hij in de laatste vijf tot tien jaar een aantal blockbusters heeft gemaakt."

Pijplijn

De biografische film over het bewogen leven van Franklin zit al jaren in de pijplijn. De zangers werd in december geopereerd aan een onbekende kwaal, maar is sinds het voorjaar weer helemaal terug.

In januari duikt ze weer de studio om het album Aretha: A Woman Falling Out of Love op te nemen.