AMSTERDAM - David Letterman heeft maandag tijdens zijn Late Show volop grappen gemaakt over de doodsbedreigingen die hij onlangs ontving. De presentator wordt bedreigd nadat hij in zijn show van 5 juni over de dood van Al-Qaidaleider Ilyas Kashmiri sprak.

Een radicale moslim heeft zijn volgers op een internetforum aangespoord om Letterman te vermoorden.

Volgens de man moet iedereen 'deze jood voor eeuwig de mond snoeren'. Letterman is niet joods. De FBI is bezig met een onderzoek.

Letterman had maandag zijn eerste opnamedag voor de Late Show na twee weken vakantie. "Ik was nog even aan het praten met iemand van CBS", sprak hij toen hij iets te laat voor het publiek verscheen. "We namen de verzekeringspolis even door om te kijken of ik verzekerd ben tegen de jihad."

Stuiver

"Een radicale extremist heeft gedreigd mijn tong af te snijden", ging Letterman verder. "Ik zou willen dat ik een stuiver kreeg voor elke keer dat dat gebeurde.

Volgens mij was de eerste keer tijdens de Academy Awards." Letterman flopte in 1995 als gastheer van de Oscars. Zijn absurde grappen kwamen niet uit de verf en de kijkcijfers van zijn show liepen terug.

Letterman is al vaker lastiggevallen door criminelen. Zes jaar geleden werd een man gepakt die zijn oppas en zijn zoon wilde ontvoeren. In 2009 werd hij afgeperst door een CBS-producent die dreigde zijn seksuele uitspattingen te openbaren.