NEW YORK - De populaire komedie Frasier verdwijnt waarschijnlijk van de buis. Directieleden van het Amerikaanse televisiestation NBC, dat de serie uitzendt, hebben maandag tegen dagblad The New York Times gezegd dat een twaalfde seizoen zeer twijfelachtig is.

Er zou bij NBC nog een sprankje hoop zijn om de serie te redden. Heikel punt in de onderhandelingen is het salaris van de hoofdrolspeler van de serie Kelsey Grammer. Grammer krijgt volgens NBC 2,5 miljoen euro per aflevering. Hij en de rest van de cast zouden genoegen moeten nemen met een aanzienlijke salarisvermindering. Nu kost iedere aflevering van Frasier bijna ,5 miljoen euro. NBC lijdt daarbij een flink verlies.

De eerste aflevering over de psychiater en radiopresentator Frasier werd in 1993 uitgezonden. De serie is een spin-off van de populaire komedie Cheers waarin Grammer ook de rol van Frasier speelde. In Nederland is momenteel het negende seizoen van Frasier te zien.

Komedieliefhebbers moeten binnenkort ook al afscheid nemen van de serie Friends. Daarnaast is Sex and the City bezig met het zesde en laatste seizoen in Amerika en dreigt Everybody Loves Raymond te stoppen.