AMSTERDAM - De kinderen van Michael Jackson hebben advies van hun ooms Jermaine en Randy in de wind geslagen.

De 14-jarige Prince, 13-jarige Paris en 9-jarige Blanket zijn in oktober aanwezig bij het herdenkingsconcert voor hun vader, tot groot ongenoegen van Jermaine en Randy. Op 8 oktober vindt in Wales het langverwachte eerbetoon aan de King of Pop plaats.

"Paris, Blanket en Prince zijn gevraagd om het concert in Wales bij te wonen en ze hebben besloten om te gaan", laat een woordvoerder van de familie Jackson weten aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

"Ze kijken er heel erg naar uit en hopen dat het mogelijk is om een bijdrage te leveren door bijvoorbeeld een toespraak te houden."

Geen voorstander

"Jermaine en Randy zijn daar echter fel op tegen", vervolgt de woordvoerder. De twee zijn geen voorstanders van het aanstaande concert, omdat de rechtszaak rondom de dood van hun broer tegelijkertijd plaatsvindt. Ze waarderen het eerbetoon wel, maar kunnen zich 'onmogelijk' vinden in de show.

Onder anderen Christina Aguilera, Cee Lo Green en Leona Lewis treden op tijdens Michael Forever: The Tribute Concert. Eerdere pogingen een herdenkingsconcert te organiseren liepen op niets uit, onder meer omdat geen grote artiesten konden worden gestrikt.

Overdosis

Michael Jackson overleed twee jaar geleden aan een overdosis propofol, die zou zijn toegediend door Jacksons lijfarts Conrad Murray. Hem is dood door schuld ten laste gelegd. De zaak tegen hem gaat volgende maand van start.