AMSTERDAM - Voordat hij uit de kast kwam, vond Ricky Martin het leven maar verwarrend. De zanger mocht vanwege zijn vele vrouwelijke fans lange tijd niet toegeven dat hij op mannen valt.

Martin, die vorig jaar maart onthulde dat hij homoseksueel is, geeft toe dat het leven als popster en hartenbreker niet altijd even makkelijk was.

"Ik deed zo hard mijn best, uit het diepst van mijn hart, om te geloven dat ik geen homo was. De persoon die ik op het podium neerzette was dat namelijk ook niet. Het was heel erg verwarrend", vertelt Martin in het VH1-programma Behind the Music.

Katholiek

De zanger, tevens vader van de 3-jarige tweeling Matteo en Valention die via een draagmoeder ter wereld kwam, zegt ook dat het als katholiek opgroeiende in Puerto Rico moeilijk was zijn seksuele geaardheid te accepteren.

"Je gaat naar school en het eerste wat ze je vragen als je weer thuis komt is: ‘Heb je al een vriendinnetje?’ De maatschappij vertelt je automatisch wat je zou moeten voelen", gaat hij verder. "Je hoort je niet zo te voelen en als dat wel het geval is, is er iets heel erg mis."

Eerlijk

Martin besloot uit de kast te komen nadat hij vader werd van de twee jongens. Hij vindt dat hij ten opzichte van zijn kinderen eerlijk moet zijn.

"Toen mijn baby’s werden geboren, hield ik ze vast en zei ik tegen mezelf dat ik sterk moest zijn. Ik wil zelf graag gelukkig zijn en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zij kunnen opgroeien in een huis vol liefde en transparantie", aldus de zanger.

"En wat ga ik ze dan leren? Hoe ze moeten liegen? Kinderen zullen hen vragen stellen over mij en dan moeten ze kunnen zeggen: 'Ja, mijn vader is homo.'"