AMSTERDAM - In de woning van Amy Winehouse zijn dieven aan het werk geweest. Dat beweert althans een bekende van de familie van de zangeres in de Britse boulevardkrant The Sun.

Winehouse stierf vorige maand op 27-jarige leeftijd in haar huis in het noorden van Londen. Onder meer brieven, songteksten en nog niet uitgebracht materiaal zouden zijn verdwenen.

De spullen van Winehouse zouden al daags na haar dood slachtoffer zijn geworden van iemand met grijpgrage handen. Sinds Amy's dood zouden slechts zo'n twintig mensen - familie, vrienden, bewaking en de politie - toegang hebben gehad tot de woning.

Vader Mitch verdenkt een van hen. "Mitch is razend. Hij geeft de dieven de kans de spullen terug te brengen, voordat de situatie uit de hand loopt", weet de ingewijde.

Derde album

Behalve de brieven, songteksten en nog niet uitgebracht materiaal zouden ook een gitaar en teksten voor Amy's derde album weg zijn. "De familie, het platenlabel en het management weten nog niet wat ze met het nog onbekende materiaal willen doen. Dat het nu is verdwenen, is verschrikkelijk."

De politie zegt dat de nabestaanden vooralsnog alleen aangifte hebben gedaan vanwege het ontbreken van twee boeken met songteksten.