AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft de aangifte tegen tv-presentator Martijn Krabbé geseponeerd.

Dat liet een woordvoerder dinsdag weten.

Zijn ex-vriendin beschuldigde Krabbé van aanranding, verkrachting en mishandeling. Justitie ziet af van vervolging wegens gebrek aan bewijs.

Volgens Krabbé's advocaat Stefan Kalff zijn beide partijen de afgelopen tijd uitvoerig gehoord door de recherche. ''Mijn cliënt is verheugd over de beslissing. Het was voor hem een hele vervelende periode en er lag een enorme druk op hem, zowel privé in zijn gezin als op werkgebied.''

Klacht

De tv-presentator had zelf als eerste aangifte gedaan tegen zijn ex-vriendin wegens mishandeling, chantage, smaad en laster. Kalff zal nog overleg voeren met het OM over deze zaak, zei hij dinsdag.

Volgens Shownieuws laat Van Leijenhorst het er niet bij zitten. Haar advocaat, Gerard Spong, zou hebben laten weten dat hij een klacht gaat indienen bij het gerechtshof tegen de beslissing van het OM om de zaak te seponeren. Dan wordt bekeken of de officier van justitie alsnog tot vervolging moet overgaan.