AMSTERDAM - Craig David treedt op bij het concert ter ere van Michael Jackson. Michaels moeder en vier van zijn broers en zussen houden op 8 oktober een show in Wales.

"Ik ben vereerd dat ik naast andere wereldsterren mag optreden bij het concert voor Michael Jackson", schrijft de r&b-zanger volgens muzieksite NME op Facebook. Wie die andere artiesten zijn, is onbekend.

Organisator Global Live Events beloofde eerder met namen te komen, maar op de site wordt de fans gevraagd nog even geduld te hebben.

"Binnenkort maken we een geweldige line-up bekend", schrijft de organisatie. "Tussen nu en oktober komen er nieuwe namen. Michaels fans krijgen het concert waar ze op hebben gewacht."

Niet blij

Hoewel Katherine, La Toya, Marlon, Jackie en Tito achter het concert staan, zijn Jermaine en Randy er niet blij mee.

"Hoewel we een eerbetoon aan Michael waarderen, kunnen we ons onmogelijk vinden in deze show, die plaatsvindt tijdens de rechtszaak rond Michaels dood", stelden de broers eerder in een verklaring.

De rechtszaak tegen Michaels arts Conrad Murray begint op 8 september en duurt naar verwachting vier tot zes weken. Murray wordt verdacht van het toedienen van een fatale dosis propofol aan Michael. Hij wordt aangeklaagd voor dood door schuld.