AMSTERDAM - Lady Gaga zou in het geheim gesprekken voeren om Amy Winehouse te spelen in een film over het tragische leven van de eind juli overleden zangeres.

Dat zou een ingewijde hebben verteld aan de Britse krant Daily Star.

Producers in Hollywood zouden van mening zijn dat de excentrieke Lady Gaga geknipt is voor de hoofdrol een film over Amy Winehouse.

"Lady Gaga verafgoodde Amy en zou niets liever willen dan zichzelf op het grote doek om te toveren in haar idool", zegt een ingewijde uit Hollywood in de krant.

Filmcarrière

De Amerikaanse zangeres zou graag nummers van Winehouse vertolken en over de juiste look en houding beschikken, aldus de bron. Die meldt verder dat Lady Gaga erop is gebrand om de overstap van muziek naar films te maken. "Dit zou de perfecte rol zijn om haar filmcarrière te lanceren."

Volgens berichten werd Lady Gaga na voltooiing van haar Monster Ball-wereldtour overstelpt met filmscripts, maar wacht de zangeres nog op de juiste aanbieding.

Kapot

Lady Gaga liet een paar dagen geleden weten "kapot" te zijn van Winehouses dood. De zangeres zag Amy Winehouse als haar enige hoop toen ze nog niet bekend was.