AMSTERDAM - Ryan O'Neal beweert dat zijn zoon Redmond nog steeds niet over de dood van zijn moeder Farrah Fawcett heen is.

Dat vertelde O'Neal donderdag in de rechtbank, waar Redmond moest voorkomen wegens zijn recente arrestatie voor het bezit van drugs en een verboden wapen.

Volgens O'Neal ligt de dood van Fawcett in 2009 ten grondslag aan de arrestatie. "Hij is nooit hersteld van de dood van zijn moeder," vertelde de acteur na de zitting aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Toen Fawcett kwam te overlijden, aan de gevolgen van kanker, zat Redmond ook in de gevangenis. Hij kwam toen tijdelijk vrij voor de begrafenis.

Halfzus

"Hij is een verslaafde", voegde Redmonds halfzus Tatum O'Neal daaraan toe. "Verslaafden blijven gebruiken tot ze zelf willen stoppen. We bidden elke dag voor hem."

De 26-jarige Redmond werd al meerdere keren veroordeeld voor drugsdelicten. Hij werd dinsdag gearresteerd toen de politie hem aanhield en heroïne en marihuana in zijn auto vond.

Na huiszoeking vond de politie een pistool. Redmond ontkent schuldig te zijn aan wapen- en heroïnebezit. Hij moet 24 augustus weer voorkomen.