Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Story en Party. Met daarin deze week dat het hutje mutje is op Ibiza, Gerard Joling teut was, Tooske kasteelvrouwe speelt en Marijke Helwegen uitverkoop houdt. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

’t Was weer gezellig op Ibiza deze vakantie. Zo zien we Wendy van Dijk (wat is ze slank in bikini!) met lover Erland en kids op het strand. Gelukkig voor de presentatrice was het beter weer dan in de meivakantie, toen haar meidenvakantie verregende. Ook Martijn Krabbé en Amanda (een stuk steviger in badkleding) vertoefden op het eiland met kroost.

Radio-man Erik de Zwart mopperde half dat 'zijn' eiland wel een heel hoog BN-gehalte heeft in de zomer. Inderdaad: voetballer Pierre van de Hooijdonk zat er en de Gullits hebben er een eigen flatje. Zij zochten hun gezelschap een treetje hoger: met tennisser Boris Becker und frau hadden zij een gezellig dagje samen.

De was van Wesley

Privé maakt zich zorgen over de wasmand van voetballer Wesley Sneijder. Met zijn Yolanthe reist hij heel Europa af voor vakantie. ‘Kopen ze elke keer nieuwe kleren of hoe krijgen ze hun wasgoed schoon?’ vraagt het blad zich af. Het antwoord is vast eenvoudig. Yolanthe hult zich steevast in luchtige niemendalletjes en hoge hakjes. Haar korte zomerjurkjes hebben zo weinig om het lijf, dat die vast met een handwasje schoon zijn.

En Wesley loopt altijd op teenslippers, dus de witte badstof sportsokken hoeven niet in de machine. Als je altijd in de zon zit, hoef je ook weinig ingewikkelde kleren aan, is de oplossing voor Wesleys vuile was.

Ssssttt Marco

Of het in Huize Borsato gezellig is, betwijfelen we. De zanger heeft een poliep op zijn stembanden en moet rust houden. Hij mag niet meer dan een paar minuutjes per dag praten. Jan Smit, Frans Bauer, Xander de Buisonjé en Caro Emerald gingen hem voor en allen vertellen hoe zwaar dit zwijgen is.

Hoe zouden de Borsato’s het oplossen? Stuurt Marco een sms naar Leontine om nog een kop koffie te vragen? In hun meivakantie werden de twee ook al druk sms'end gefotografeerd, dus dat kan Marco in elk geval. We hopen niet dat als zijn stem straks is genezen, hij er een rsi-duim van het sms'en aan overhoudt.

IJdele Gerard ziek

IJdeltuit Gerard Joling is ‘gewond’. De zanger was op vakantie en nam een henna-tatoeage. ‘We lagen op het strand en we hadden een bakkie te veel op,’ vertelt Geer eerlijk. Hij koos dan ook een beetje teut de grootste tattoo uit. Maar hij bleek allergisch voor de kleurstof in de tijdelijke versiering. Hij zwol op, kreeg koorts en vreselijke uitslag en blaren.

Het gevolg: zijn arm dik in het verband, Geer aan de paardenmiddelen en hij maar hopen dat het geen litteken wordt. Laat je net nieuw haar transplanteren, krijg je zoiets. Een voordeel: het verband leidt wel een beetje af van zijn kale koppie.

Kasteelvrouw Tooske

Elke week zetten de roddelbladen op een rij welke BN’er zijn huis niet verkocht krijgt. Maar Tooske en Bastiaan Ragas hebben mazzel. In zeer korte tijd deden ze hun grachtenpand van 2,75 miljoen van de hand. Daardoor moeten ze tijdelijk een huurwoning betrekken. Ze kozen voor een kasteelachtig huis in Bloemendaal. Het pand is te koop voor 3,5 miljoen, maar de Ragasjes huren het.

Nadeel: als het wordt verkocht, moeten ze er binnen een maand weer uit. Ook moeten geinteresseerde kopers een rondleiding kunnen krijgen. Voorlopig gaan Tooske en Bastiaan even genieten van de rust en de ruimte en kunnen ze op huurbasis kasteelheer- en vrouwe spelen.

Koopje: Marijke Helwegen

Onze eigen plastic fantastic Marijke Helwegen ruimt haar kast op. Voor het goede doel verkoopt ze enkele van haar jurken op Marktplaats. Het geld gaat natuurlijk naar haar "makkertjes, de dieren", zegt ze in Weekend. "Helemaal Barbie" kirt ze in de advertentie van een roze jurk. Ook: ‘Leuk als gimmick voor carnaval’.

Gelukkig heeft Marijke zelfspot, want de woest gekleurde strapless jurk (bieden vanaf E 75,-, gedragen tijdens Feest Proefdiervrij) is voor gewone mensen niet geschikt om serieus in te verschijnen. Typ ‘Marijke Helwegen’ in op Marktplaats en geniet van de modeshow.