AMSTERDAM - Carey Mulligan maakt zich op voor haar gang naar het altaar. De actrice is onlangs ten huwelijk gevraagd door haar vriend Marcus Mumford, zanger van de band Mumford & Sons.

De 26-jarige Mulligan en de 24-jarige Mumford zijn vijf maanden samen.

"Het is een geweldig stel", vertelt een vriend van het koppel aan het Amerikaanse blad Us Weekly. "Ze zijn erg schattig."

Mulligan en Mumford leerden elkaar in februari kennen na een concert van Mumford & Sons. De actrice en haar goede vriend Jake Gyllenhaal kwamen in contact met de band en gingen mee voor een afzakkertje.

Pizza

"Aan het eind van de avond waren alleen de band, Jake en Carey nog over", weet een ingewijde. "Er werd pizza gegeten en naar muziek geluisterd. Een van de bandleden pakte een gitaar en Carey zong mee met Amazing Grace."

Volgens de ingewijde vlogen de vonken tussen de actrice en de zanger die avond al over en weer. Een paar dagen later hadden de twee hun eerste date tijdens een concert van Arcade Fire.

Mulligan had jarenlang een relatie met Transformers-acteur Shia LaBeouf, maar die relatie liep in oktober op de klippen. Mumford had tot eind vorig jaar een relatie met zangeres Laura Marling. Wanneer Mulligan en Mumford trouwen, is nog niet bekend.