AMSTERDAM - CSI: Crime Scene Investigation raakt weer een van zijn hoofdrolspelers kwijt. Marg Helgenberger, die vanaf het eerste seizoen te zien was als Catherine Willows, zwaait na het twaalfde seizoen af.

Helgenberger liet de producenten van de misdaadserie eerder al weten te willen stoppen. Toen ze gevraagd werd toch nog te blijven voor het twaalfde seizoen zodat ze netjes uit de serie geschreven kon worden, gaf ze toe.

"Die vraag en het feit dat ik het moeilijk vind om afscheid te nemen van de serie en de cast zorgden ervoor dat ik bleef", vertelt de 52-jarige actrice aan entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"Marg zal tot januari bij ons zijn, dus tot de twaalfde aflevering", verklapt schrijfster Carol Mendelsohn. "Mensen komen en gaan en vaak komen ze ook weer terug. Dus hopelijk betekent een vaarwel niet dat we haar voor het laatst hebben gezien."

Gil Grissom

Hoofdrolspeler William Petersen zwaaide vier seizoenen geleden af. Petersen is echter nog wel als producent betrokken bij de serie en zijn personage Gil Grissom duikt nog geregeld op in de misdaadserie.

Zijn vervanger Laurence Fishburne maakte in mei bekend te stoppen met CSI. Fishburne is niet te zien in het twaalfde seizoen.