AMSTERDAM - Ellen ten Damme is naar eigen zeggen conservatief als het om relaties gaat. Nieuwe vrienschappen gaat ze liever niet aan en met haar eigen partner is ze al jarenlang samen.

"Ik ben iemand van de lange relaties. Als ik eenmaal iemand heb, wil ik die het liefst houden", zegt de 43-jarige muzikante deze week in Flair.

Zo steekt Ten Damme weinig energie in het maken van nieuwe vrienden. "Soms denk ik wel als ik iemand ontmoet: met jou zou ik vaker kunnen afspreken. Maar hoe leuk ik mensen ook vind, ik ben al blij als ik mijn moeder en vrienden genoeg zie. Wat dat betreft ben ik erg trouw."

Kinderen krijgen ziet Ten Damme niet zo zitten. De muzikante zegt bang te zijn om te veranderen in iemand die niets anders doet dan bezig zijn met moeder zijn.

"Dat je gebonden bent en alles vastligt, dat trekt me helemaal niet. Je moet alles plannen."

Spijt

Wel zegt Ten Damme regelmatig na te denken over de kindervraag. "Ik hoop dat ik er geen spijt van krijg als ze niet komen. Ik nader nu het punt waarop ik écht moet beslissen. Moeder worden lijkt wel een verplichting als vrouw. Iedereen vraagt ernaar."