AMSTERDAM – Het duet dat Amy Winehouse kort voor haar dood opnam met de Amerikaanse zanger Tony Bennett wordt uitgebracht als benefietsingle.

Het liedje Body And Soul is dinsdag voor het eerst te horen in het NBC-programma The Today Show.

Dat meldt Bennett donderdag, op zijn 85e verjaardag, aan de Amerikaanse zender MTV.

De opbrengst van de benefietsingle is bestemd voor de stichting die Amy’s vader Mitch Winehouse heeft opgezet. “Alle royalties van het plaatje zullen daar naartoe gaan”, bevestigt de crooner.

Duets II

Het duet is afkomstig van het nieuwe album van Tony Bennett, Duets II, dat in september verschijnt. Op Duets II staan ook nummers met Lady Gaga, Michael Bublé en Norah Jones.

Bennett nam Body And Soul in 1990 al eens op in een soloversie, op het album Astoria: Portait Of The Artist. De duetversie van het liedje geldt als de laatste opname van Amy Winehouse. 

Jazznummer

Body And Soul werd in 1929 geschreven als een instrumentaal jazznummer en voor het eerst op plaat gezet door Carroll Gibbons & The Playmates voor het befaamde HMV-label.

Een jaar later bereikte het de eerste plek in de VS in de uitvoering van Paul Whiteman. In datzelfde jaar scoorde trompettist Louis Armstrong er een lokale hit mee. Vocale uitvoeringen werden vertolkt door onder meer Billie Holiday, Frank Sinatra en Diana Krall.