AMSTERDAM – Hoewel Kings Of Leon maandag nog de volledige Amerikaanse tournee heeft afgelast, zou de band niet op het punt staan om uit elkaar te gaan. Volgens drummer Nathan Followill heeft Kings Of Leon "alleen wat rust nodig".

Dat komt overeen met het officiële statement dat de band maandag maakte op zijn website. "We gaan niet uit elkaar!", laat de drummer nog eens weten op Twitter.

Zijn broer en bassist Jared Followill twitterde zondag echter dat er wel degelijk problemen zijn binnen de band.

Het lijkt niet zo te boteren tussen de broers Followill. Zanger Caleb Followill (de oudste van de drie broers) verliet vrijdagavond vroegtijdig een concert in Dallas.

Bonje

Jared legde na afloop de schuld neer bij zijn oudere broer. Nathan lijkt de bonje nu te willen sussen. De vierde Followill in Kings Of Leon is gitarist Matthew, een neef van de drie broers.

US Weekly schrijft dinsdag dat de bandleden "erop aandringen dat Caleb naar een afkickkliniek gaat". Een anonieme bron van het Amerikaanse tijdschrift meldt dat de zanger alcoholproblemen zou hebben. "Daarom is de tour afgelast", zegt deze bron. "Caleb zuipt als een Tempelier."