AMSTERDAM - Jim Bakkum mag dan én acteren én muziek maken én in musicals spelen; de 23-jarige artiest zegt wel degelijk te weten wat hij wil.

Mensen die zeggen dat Bakkum nog steeds niet weet welke kant hij op wil, zitten ernaast, zo zegt de zanger deze week in Nieuwe Revu.

"Waarom moet ik kiezen? Ik vind juist die combinatie van dingen leuk. Acteren doe ik van jongs af aan, muziek is mijn grootste passie en musicals vind ik ook geweldig om te doen. Ik heb een soort bewijsdrang. Misschien wel meer dan anderen."

Die bewijsdrang heeft vooral te maken met zijn deelname aan Idols in 2002/2003. Veel mensen zien hem nog steeds als het jongetje uit de talentenjacht, en daar wil hij van af.

Kritiek

"Dat is altijd al zo geweest. Sommigen vinden het leuk om kritiek te geven op mij. Dat is vanaf het begin al zo. Afzeiken."

Bakkum zegt zich die kritiek wel aan te trekken. "Ik ben er nooit verdrietig om geweest, maar onderbewust raakt het me wel. Begrijp me goed: kritiek is niet erg. Als je alleen maar mensen om je heen hebt die je de hemel in prijzen, dan leef je in een onrealistische wereld."

Normale jeugd

Kritiek op zijn stem raakt de zanger het meest. "Vroeger ging het alleen maar daarover. Die kritiek heb ik wel meegenomen. Maar daardoor heb ik wel de drang om te laten zien dat ik iets kan."

In het interview geeft Bakkum ook aan dat hij door zijn doorbraak wel een normale jeugd heeft gemist.  "Ik moest meteen werken als een volwassene", aldus de zanger. "Aan de andere kant: hier droomde ik vroeger van."