AMSTERDAM - Leonardo DiCaprio verdient het meest met zijn werk in Hollywood. De acteur verdiende tussen mei vorig jaar en mei van dit jaar 77 miljoen dollar.

DiCaprio springt daarmee van de vijfde naar de eerste plek in de lijst met best verdienende acteurs van het Amerikaanse zakenblad Forbes.

De tweede plek is voor Johnny Depp die in hetzelfde tijdsbestek vijftig miljoen dollar binnensleepte.

De 36-jarige DiCaprio speelde vorig jaar in Shutter Island van Martin Scorsese en de dromenthriller Inception van Christopher Nolan. De twee films brachten samen 1,2 miljard dollar op.

Johnny Depp

Johnny Depp was dit jaar voor de vierde keer te zien als kapitein Jack Sparrow. De vier Pirates of the Caribbean-films hebben tot dusver 3,7 miljard dollar opgebracht.

De derde plek is voor komiek Adam Sandler, die in een jaar tijd veertig miljoen dollar verdiende. Will Smith komt op de vierde plek met 36 miljoen dollar en Tom Hanks staat op vijf met 35 miljoen dollar.

Actrices

In mei maakte Forbes bekend wie de best verdienende actrices van Hollywood waren. Angelina Jolie en Sarah Jessica Parker verdienden beiden dertig miljoen dollar in een jaar tijd.

Parker heeft dat geld niet alleen met haar acteerprestaties verdiend, maar ontving ook achttien miljoen dollar met haar parfums.