AMSTERDAM - Kelsey Grammer ziet het best zitten om de burgemeester van New York te worden.

De 56-jarige acteur, die bekend is als Frasier uit de gelijknamige serie, heeft voor zichzelf besloten dat hij na zijn carrière in Hollywood voor een functie in de politiek gaat.

"Ik heb een geweldige carrière gehad en ongelofelijke mogelijkheden benut. Maar ik zie mijn politieke aspiraties als het ontbrekende stukje van mijn leven", geeft hij toe tegen de Amerikaanse krant New York Post. "Op die manier hoop ik iets goeds te kunnen doen voor mensen en een beetje terug te geven."

Grammer houdt zich op de vlakte over wanneer hij echt werk gaat maken van zijn politieke carrière. Hij heeft wel toegegeven dat als hij zichzelf ooit kandidaat stelt voor burgemeester, dat waarschijnlijk het burgemeesterschap van New York wordt. De acteur heeft Los Angeles inmiddels verlaten en zich definitief gevestigd in de Big Apple.

Boss

Grammer kan zich de komende tijd alvast voorbereiden op een functie in de politiek met zijn rol in Boss. De acteur speelt in de nieuwe dramaserie de burgemeester van Chicago. De eerste aflevering is dit najaar te zien in de Verenigde Staten.