AMSTERDAM - Het derde album van Amy Winehouse gaat over haar huwelijk met Blake Fielder-Civil, en de scheiding van de twee.

Winehouse was voor haar dood al een tijdje bezig aan de plaat. Haar eerste cd ging over haar weg naar de top, het tweede album over het begin van haar relatie met Blake.

Volgens de Britse krant Daily Mail is haar neergang te volgen in het nog onuitgebrachte materiaal. Hoewel de nummers veel over haar drugs- en alcoholverslaving lijken te gaan, zouden de liedjes erg sterk zijn.

"Mensen die de liedjes hebben gehoord, zeggen dat ze echt heel erg goed zijn", zegt een woordvoerder van de familie Winehouse. "Ze zijn net zo autobiografisch als haar eerdere materiaal."

Werkvakantie

Amy zou al zeker een jaar aan het album bezig zijn, volgens de woordvoerder. Tijdens een werkvakantie in het Caribisch gebied zou de zangeres al twaalf nummers hebben opgenomen.

Het album gaat volgens de woordvoerder over de periode na 2006, toen haar succesalbum Back To Black uitkwam. "De periode na 2006 was erg zwaar, zeker toen Blake naar de gevangenis moest. Daar kwam de scheiding nog eens bij."

Ouders

Amy Winehouse overleed op 23 juli, op 27-jarige leeftijd. Ze werd gevonden in haar woning in Londen. De belangstelling voor haar platen nam enorm toe na haar overlijden.

In zeventien landen stond ze de week na haar overlijden bovenaan de top tien van iTunes. Of het nieuwe materiaal ooit verschijnt is nog maar de vraag. Haar ouders moeten beslissen over het al dan niet uitbrengen van een derde album.