AMSTERDAM - Tygo Gernandt wil ooit nog een rol spelen waarin hij met een kind op de arm loopt.

"Dat soort rollen komt er nu steeds meer aan. Dat is het leuke aan ouder worden, je krijgt steeds andere rollen aangeboden", zegt de 37-jarige acteur.

Een vaderrol zit er voorlopig voor hem niet in. "Die aanbieding heb ik nog steeds niet gekregen. Maar het leuke van acteren is dat je steeds in een nieuwe fase komt omdat je ouder wordt."

Fort Alpha

Gernandt heeft al veel verschillende rollen op zijn naam staan. De acteur begon zijn acteercarrière ooit in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden en brak door met de jongerenserie Fort Alpha.

Hij was te zien in films als Van God Los, Het Schnitzelparadijs en Ik Omhels Je Met 1000 Armen. Dit jaar verschijnt de oorlogsfilm Süskind, waarin Gernandt een rol speelt.

Jongensachtigs

"Ik heb enorme mazzel gehad dat ik zoveel verschillende rollen heb mogen spelen", legt Tygo uit. "Maar er kleeft iets jongensachtigs aan mij, waardoor ik bepaalde personages nog nooit heb gespeeld. Hopelijk komt dat ooit nog eens."

Voor de acteur, die nooit een geheim heeft gemaakt van zijn drugsverleden, is acteren zijn nieuwe drug.

"Ja, dat is bijna een soort verslaving, ik moet acteren. Als ik dat niet doe, word ik thuis heel vervelend. Maar misschien moet ik daar eens mee ophouden. Dan krijg ik wellicht ooit nog eens een vrouw, dat is ook wel weer leuk."