AMSTERDAM - Lauryn Hill heeft bekendgemaakt dat Rohan Marley niet de vader is van haar zesde kind. De zangeres beviel eerder deze week van een zoon, maar onduidelijk was wie de vader is.

Hill en Marley hebben samen vijf kinderen.

"Marley en ik hebben een lange, complexe geschiedenis", schrijft de zangeres op haar website. Uit Hills bericht blijkt dat zij en Marley al lange tijd uit elkaar zijn en dat hij niet de vader van haar jongste kind is.

"Hij heeft me niet in de steek gelaten tijdens mijn zwangerschap", schrijft de zangeres om een einde aan de geruchten te maken.

Privacy

"Onze vijf kinderen blijven ons binden." Wie wel de vader is van Hills zoontje, is nog een mysterie. "Ik ben erg gesteld op mijn privacy", is alles wat de zangeres loslaat.

Lauryn Hill werd beroemd als zangeres van hiphopformatie de Fugees. De groep scoorde wereldwijd hits als Killing me Softly, Ready or Not en Fu-gee-la. Ook solo wist Hill te scoren, nummers als If I Ruled the World en Doo Wop (That Thing) waren in de jaren negentig grote hits. In 1999 was Hill de eerste vrouwelijke artiest met tien Grammy-nomaties. De zangeres wist vijf nominaties te verzilveren.