AMSTERDAM - Arie Boomsma denkt niet dat hij ooit met een man tussen de lakens zal belanden. De presentator mag zich dan wel inzetten voor meer acceptatie voor homoseksualiteit, zelf houdt hij het op vrouwen.

"Ik ben gewoon niet nieuwsgierig naar een man in dat opzicht", zegt Boomsma deze week in Viva. "Het vrouwelijke lichaam is zo veel meer esthetisch, zo elegant en zacht. Zo veel meer sensueel en vooral ook seksueel daardoor."

Boomsma is ervan overtuigd dat elke man van ander mannen kan zien of ze aantrekkelijk zijn. Alleen zijn volgens hem veel mannen bang om dat toe te geven, omdat ze bang zijn voor homo uitgemaakt te worden.

"Marc van der Loo is een aantrekkelijke man. En natuurlijk de meer clichévoorbeelden: Brad Pitt, Johnny Depp, maar ook Benicio del Toro en Javier Bardem."

Uit de kast

Boomsma zegt het verder vreemd te vinden dat veel mensen denken dat hij nog uit de kast moet komen. "Als ik journalisten vraag om zo'n bewering te onderbouwen, komen ze eigenlijk nooit verder dan dat ik programma's maak over dat thema."

Toch vindt de presentator het geen probleem als mensen hem homo noemen. "Het is toch niet erg om homo genoemd te worden? Zolang heteromannen dat nog als iets negatiefs zien, vind ik het niet erg om in de wind te staan, net zolang tot het geen factor meer is."

Opvoeding

Boomsma benadrukt dat hij geen redenen zou kunnen geven waarom hij er niet voor uit zou komen. "Mijn opvoeding was vrij en open, de kerken die ik bezoek, hebben soms zelfs homoseksuele predikanten, mijn vriendengroepen bevatten nogal wat homo's. Bovendien zou het wat raar zijn dat ik met 'Uit de kast' een programma maak over het belang van openheid, als ik zelf iets te verzwijgen had."