AMSTERDAM - Illusionist Hans Klok heeft lange tijd een dubbelleven geleid. In verband met zijn carrière was het soms beter om zich voor te doen als hetero, zo zegt hij deze week in Viva.

Al in het begin van zijn carrière verborg de illusionist regelmatig zijn geaardheid. "Die homoseksualiteit moest geheim blijven, want ik vormde toen een duo met Sita. Pas toen ik tegen de dertig liep, werd ik open over mijn geaardheid, daarvoor had ik een beetje een dubbelleven."

Klok vond het niet vervelend om soms terug de kast in te gaan, zo zegt hij in het tijdschrift. "Er werd nooit rechtstreeks naar gevraagd, dat scheelt. Bovendien werd er veel tijd en geld in die shows van me geïnvesteerd. Als het dan beter is om niet te zeggen dat je homo bent, zit ik daar niet zo mee."

Verborgen

Ook toen Klok naar Amerika vertrok om samen met Pamela Anderson shows in Las Vegas te geven, bleek het beter om zijn homoseksualiteit verborgen te houden.

"In Amerika is homoseksualiteit niet makkelijk te verkopen. Pamela had me ook aangeraden die homoseksualiteit voor me te houden en dat heb ik gedaan.

Niet iedereen nam hem dat in dank af. Zo was RTL Boulevard-presentator Albert Verlinde woedend dat Klok zei dat hij hetero was. "Achteraf vond ik het ook confronterend en vervelend."