AMSTERDAM - Reg Traviss, de vriend van de overleden zangeres Amy Winehouse, is kapot van verdriet. De 35-jarige filmmaker zegt momenteel door een hel te gaan.

"De laatste dagen zijn een hel geweest", zegt Traviss dinsdag tegen de Britse tabloid The Sun. "We hebben een onvoorstelbaar groot verlies geleden en willen enkel vrede."

Traviss liet zijn tranen rijkelijk vloeien temidden van de vele fans bij het huis van Winehouse in Londen. "Ik wil iedereen bedanken die om het verlies van Amy rouwt. Ze was zo'n mooi en briljant persoon, en mijn beminde geliefde", aldus Traviss.

Volgens hem was Amy de laatste dagen van haar leven vrolijk en opgetogen. De zangeres zou zondag een bruiloft van een vriend bijwonen en volgens Traviss was zijn vriendin druk bezig om uit te zoeken wat ze aan zou trekken.

"Ze had verschillende jurken klaarliggen om uit te kiezen. Ze keek erg naar de bruiloft uit."

x
Traviss (rechts) rouwt samen met de ouders van Winehouse bij haar huis. Foto: Wenn.com

Traviss en Winehouse waren minstens een jaar samen. Vooral de ouders van Winehouse waren erg blij met hem. Zeker omdat Amy aanvankelijk niet los kon komen van haar ex-man Blake Fielder-Civil, die een slechte invloed op de popster had.

"Ik ben blij dat Amy verder gaat met haar leven. Hij is een normale kerel, heel aardig", zo liet Mitch vorig jaar weten. "Ze zijn erg dol op elkaar, dus we zien wel hoe het verder gaat."

Moeder Janis, die gescheiden is van Mitch, zag Amy's relatie met Reg als een "geschenk van de goden".

x
De ouders van Winehouse waren niet bepaald blij met haar toenmalige man Blake Fielder-Civil. Foto: Wenn.com

Uitvaartdienst

Winehouse wordt dinsdagmiddag gecremeerd na een uitvaartdienst in de Noord-Londense wijk Golders Green, schrijven verschillende Britse media.

De dienst is besloten, alleen familie en vrienden zijn uitgenodigd. Winehouse stierf zaterdag op 27-jarige leeftijd.

De afscheidsdienst begint om 15.00 uur, schrijft de Britse krant Daily Mail. Na afloop van de joodse ceremonie wordt Winehouse gecremeerd.

Oma

De ouders van de zangeres zijn volgens geruchten van plan de as van hun dochter te mengen met die van Amy's oma. Die stierf vijf jaar geleden aan longkanker en werd eveneens gecremeerd.

Amy was dol op haar grootmoeder, de zangeres liet haar naam Cynthia tatoeëren op haar arm. "Ze waren ontzettend close, hen herenigen is het juiste om te doen", vertelt een ingewijde aan de Britse boulevardkrant The Sun.

x
Amy liet de naam van haar oma, Cynthia, op haar arm tatoeëren. Foto: Wenn.com

Blake Fielder-Civil

Winehouses ex-man Blake Fielder-Civil is dinsdag niet aanwezig bij de uitvaart. Hij zit een gevangenisstraf van 32 maanden uit wegens inbraak.

Fielder-Civil was volgens velen de oorzaak van Amy's problemen met drank en drugs. Of die haar fataal zijn geworden, is nog niet duidelijk.

Maandag heeft een autopsie plaatsgevonden, maar daaruit is niets gebleken over de doodsoorzaak. Het wachten is op toxicologisch onderzoek, dat twee tot vier weken kan duren.

x
Amy Winehouse en haar toenmalige man Blake in 2007. Foto: Wenn.com

Amy Winehouse en Reg Traviss