AMSTERDAM - In de rechtszaak tegen Michael Jacksons lijfarts Conrad Murray wordt geen nieuw beeldmateriaal van de zanger vertoond.

De nooit eerder vertoonde opnamen van de repetities voor Jackons This is It-concertreeks zouden meer duidelijkheid moeten geven over z'n gezondheid in zijn laatste dagen. Dat is volgens de rechter echter niet het geval.

Murray wordt ervan verdacht de King of Pop een fatale dosis van het narcosemiddel propofol te hebben toegediend. Hij wordt aangeklaagd voor dood door schuld, maar ontkent schuldig te zijn.

Rechter Michael Pastor is van mening dat de repetitiebeelden geen nieuw licht op de zaak werpen. Daarmee is hij het eens met Sony, dat het materiaal bezit en de beelden niet publiekelijk wil tonen zonder een goede reden.

Repetities

Pastor oordeelt dat andere fragmenten van de This is It-repetities, die in 2009 in de gelijknamige documentaire te zien waren, volstaan. De rechtszaak tegen dokter Murray gaat in september van start.

Michael Jackson overleed twee jaar geleden aan een overdosis van het narcosemiddel propofol. Hij was destijds bezig met de voorbereidingen op zijn This is It-afscheidsconcerten. De zanger is 50 jaar geworden.