AMSTERDAM - Armin van Buuren is zondag voor de eerste keer vader geworden. De vrouw van de 34-jarige dj is bevallen van een dochter, die de naam Fenna heeft gekregen.

"Ik ben blij en trots dat ik de geboorte van onze prachtige dochter Fenna kan bekendmaken", laat Van Buuren maandag weten via Twitter.

Het geslacht van het kindje was zowel voor de dj als echtgenote Erika een verrassing. Hij wilde het geslacht al weten voor de geboorte, maar besloot zijn vrouw te steunen, die dat niet zo nodig van tevoren hoefde te horen.

De twee maakten in januari bekend hun eerste kindje te verwachten. "Ik denk dat ik dingen in een ander perspectief ga zien als ik zo'n kleintje heb. Misschien word ik er een rijker mens van", zei Van Buuren in een eerder interview. "Laten we hopen dat dit mijn beste productie ooit wordt."

Armin en Erika beloofden elkaar in september 2009 eeuwige trouw, nadat ze al tien jaar samen waren. De dj liet eerder al weten na de geboorte minder op te gaan treden om bij zijn vrouw en kind te zijn.