AMSTERDAM - Armin van Buuren kan niet wachten tot zijn eerste kind is geboren. Zijn vrouw Erika van Thiel is op dinsdag 19 juli uitgerekend. “Ik ben vooral erg nieuwsgierig naar hoe het zal zijn.”

NU.nl sprak woensdag met de wereldberoemde dj in Ibiza voor zijn voorlopig laatste optreden in club Space.

De 34-jarige Leidenaar neemt tijdelijk afscheid van de draaitafels om samen met zijn vrouw de geboorte van hun kind af te wachten. Een privéjet bracht Van Buuren direct na de show naar Nederland.

“Ik heb natuurlijk wel een keuze moeten maken deze zomer”, aldus Van Buuren. “Het is soms lastig balanceren tussen je privéleven en je fans. Gelukkig bepaalt mijn vrouw mijn agenda dus daarmee is het probleem deels opgelost.”

Toekomst

De dj reisde dit jaar de hele wereld af voor optredens. Zo stond hij al in Hongarije, Turkije, Polen, Abu Dhabi en woensdag voor de derde keer in Ibiza. Na de geboorte van zijn kind denkt Van Buuren dat hij in principe minder gaat draaien, maar hoe zijn toekomst er precies uit gaat zien weet hij nog niet. “Dat moet je me over twee jaar nog maar eens vragen.”

Op de vraag of hij uitkijkt naar het vaderschap antwoordt Van Buuren volmondig ja. “Ik ben vooral nieuwsgierig naar hoe het zal zijn. Het lijkt me echt zo vaag, maar we gaan het wel merken.”

Armin bijna vader