AMSTERDAM - De stalker van Halle Berry heeft een contactverbod opgelegd gekregen. De man viel de 44-jarige actrice de afgelopen dagen lastig en werd maandag gearresteerd.

Een rechter in Los Angeles bepaalde dinsdag dat hij na vrijlating minstens negentig meter bij haar uit de buurt moet blijven.

De stalker verscheen afgelopen weekeinde twee keer op het landgoed van Berry. De actrice schakelde beide keren de politie in, maar die kwam te laat om de man te arresteren.

Maandag keerde hij terug, waarop hij in de kraag werd gevat door beveiligers die Berry inmiddels had ingehuurd. Ze droegen de ongenode gast over aan de politie, die hem in de boeien sloeg.

Borgsom

De man zit momenteel in de cel en kreeg naast een contactverbod een borgsom van 150 duizend dollar opgelegd. Berry is tevreden met de maatregel.

"Deze persoon heeft niet alleen mijn persoonlijke veiligheid, maar ook die van mijn familie in gevaar gebracht", liet ze weten in een verklaring. Ze is 'verschrikkelijk bang voor hem en voor wat hij mij of degenen die ik liefheb kan aandoen'.