Constanza Breukhoven in hoger beroep

AMSTERDAM - Constanza Breukhoven gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag.

Die bepaalde vrijdagmiddag dat zij schuldig is aan het kraken van de kluis van haar vader Hans. Volgens Constanza is de straf veel te hoog en heeft zij niets gedaan.

"Iedere straf is te hoog en te veel voor mij", reageert ze vrijdag in SBS Shownieuws. "Ik was alleen vergeten het alarm aan te doen. Ik doe dat niet expres en dat heb ik nooit gedaan", legt ze uit.

Constanza werd veroordeeld tot 38 dagen cel en een werkstraf van 240 uur. Toch hoeft ze niet de gevangenis in, omdat ze de opgelegde straf al uit zat in voorarrest.

Ook moet ze een bedrag van 61 duizend euro aan schade vergoeden. "Ik heb dat geld niet liggen. Hoe dat afloopt moet in hoger beroep worden uitgesproken."

Volgens de rechter zou Constanza onvoldoende respect voor Hans hebben gehad maar daar is ze het niet mee eens. "Dat vind ik nergens op slaan. Ik hou nog van hem."

Geen idee

Constanza, die de uitspraak vanaf haar vakantieadres hoorde, heeft geen idee waar de gestolen spullen zijn gebleven. De kluis van Hans Breukhoven werd rond de kerst leeggehaald. Er verdwenen onder meer 25 horloges, contant geld, aandelen en andere waardepapieren die samen zo'n 2,5 miljoen euro waard waren.

Te laag

Shanna Breukhoven vindt de straf te laag en is 'helemaal klaar' met haar zus. Haar broer Marvin legt zich neer bij de celstraf van 38 dagen, die Constanza al heeft uitgezeten in voorarrest.

"Wat overblijft is 240 uur werkstraf en dat vind ik veel te laag", vertelt Shanna in De Telegraaf. "Maar als ze vijf jaar had gekregen, was ik ook die mening toegedaan. De emotionele schade die Constanza heeft aangericht, is onherstelbaar. Het enige dat ik er nog over wil zeggen, is dat ik de hele situatie vooral verschrikkelijk vind voor mijn ouders."

Grijs gebied

Broer Marvin zegt zich neer te leggen bij de straf. "Ik begrijp dat een rechtbank moet uitgaan van feiten. Emotie is een grijs gebied als het gaat om rechtspraak, want hoe moet je dat meten? Maar als je me vraagt of ik deze veroordeling op vind wegen tegen het vertrouwen dat Constanza heeft geschaad, zeg ik beslist: nee."

Marvin denkt dat zijn familie tijd nodig heeft om het vonnis te verwerken. "En daarna kunnen we ons gaan beraden over de stappen die kunnen worden gezet. Ik vind het gevoelsmatig wel heel heftig dat mijn zus bij deze zaak is betrokken en dat ze nu veroordeeld is."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie