Tranen met tuiten op rode loper Harry Potter

AMSTERDAM - Op de rode loper bij de première van het laatste deel in de Harry Potter-reeks zijn donderdag flink wat tranen gevloeid. Met de film komt na tien jaar een einde aan de avonturen van de tovenaarsleerling.

Ook voor de cast was dat een emotioneel moment.

Vanaf een podium op Trafalgar Square spraken de sterren de massaal toegestroomde fans toe. Auteur J.K. Rowling bedankte de massa voor het kopen van de boeken en het bezoeken van de films. Toen de fans haar bedankten hield de schrijfster het niet droog, weet de BBC.

Hoofdrolspeler Daniel Radcliffe groeide net als veel fans op met Harry Potter. Hij vertolkt de rol van de tovenaar sinds zijn elfde.

"Iedereen, niet alleen op het plein, maar over de hele wereld, die de laatste tien jaar het verhaal heeft gevolgd, draagt deze serie voor altijd met zich mee."

Slot Zeist

Ook de 21-jarige Emma Watson hield het niet droog. Bij haar wandeling over de lange loper hield zij haar medespelers stevig vast. De vertolker van de rol van Hermione Granger wist haar tranen lang tegen te houden, maar tijdens de toespraken van haar collega's brak ze toch.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 ging donderdag in première in Londen. De film beleeft de Nederlandse primeur maandag op Slot Zeist, waar ook een groot feest wordt gehouden.

Lees meer over:
Tip de redactie