FIJNAART - Volkszanger Frans Bauer krijgt een autobiografie. Hij schrijft het boek niet zelf, daarvoor heeft hij ghostwriter Louis Bovée in de arm genomen. De auteur werkt bij weekblad Aktueel en loopt al anderhalf jaar met het idee rond om het levensverhaal van de zanger in kaart te brengen.

Bovée volgt de carrière van de zanger al anderhalf jaar.Het boek moet dit najaar verschijnen en wordt uitgegeven door Audax. De presentatie van de autobiografie valt waarschijnlijk samen met de start van de theatertournee van de West-Brabantse zanger.

Blijven zitten

Volgens Bovée is Frans Bauer geen groot verteller waar het gaat over kleine thema's. De auteur sprak daarom met familieleden en kennissen. Geconfronteerd met informatie van hen wist de zanger er ook weer wat over te vertellen. Zo kwam de schrijver via een vroegere leraar te weten waarom Bauer een keer is blijven zitten en hoe hij vroeger in de klas furore maakte met het zingen van 'Met de vlam in de pijp'.

Bij grote thema's als hoop en liefde zit Bauer wel op de praatstoel, zo bleek Bovée. Het boek, waarvan de titel nog geheim is, is geformeerd rond twaalf van dergelijke grote thema's. De auteur sprak ook met artiesten die van invloed zijn geweest op de carrière van de zanger, zoals Lee Towers, Koos Alberts, Pierre Kartner en Dennie Christian.

Schlagers

Deze maand begint Bauer aan een reeks optredens in Duitsland. Dat doet hij samen met een aantal Duitse artiesten in Die Grosse Schlagerparade 2004. Bauer zingt er voornamelijk liedjes uit zijn eigen Duitstalige repertoire.