Tygo Gernandt vindt verliefd zijn vermoeiend

AMSTERDAM - Tygo Gernandt vindt verliefd zijn leuk, maar vermoeiend. "Je denkt over alles na, zelfs over welke onderbroek je aandoet", zegt de 37-jarige acteur deze week in Flair.

In zijn jonge jaren vond Gernandt verliefdheid het belangrijkste in een relatie, zo zegt hij in het tijdschrift.

"Als dat ophield, maakte ik er al snel een einde aan. Maar nu sta ik daar anders in. Ik wil gewoon samen zijn met iemand. Ik vind 'houden van' nu belangrijker."

Ook wat betreft vrouwen is de acteur veranderd. Ging het hem vroeger vooral om de seks, nu kijkt hij ook verder dan dat. "Ik ben kieskeuriger geworden. Ik moet nu echt wel denken: Wat ben jij verschrikkelijk leuk! In alles! Vroeger vond ik: Wat ben jij ongelofelijk lekker! al genoeg."

Verliefd

Gernandt is sinds zijn relatie met actrice Eva van de Wijdeven stukliep, nu anderhalf jaar geleden, vrijgezel. "Ik zou het wel weer leuk vinden om verliefd te worden", zegt Gernandt.

Kinderen ziet de acteur ook wel zitten, maar dan moet hij eerst de juiste vrouw tegen het lijf lopen. "Ik heb twee keer een langere relatie gehad. Maar ik denk dat ik de fout heb gemaakt om verliefd te worden op jongere meisjes. Eva was elf jaar jonger dan ik, met Anna Drijver scheelde ik zeven jaar."

Lees meer over:
Tip de redactie