Daniel Radcliffe wil groot gezin

AMSTERDAM - Daniel Radcliffe wil dolgraag vader worden. De 21-jarige Harry Potter-acteur, die deze week opbiechtte dat hij lange tijd kampte met een alcoholverslaving, droomt van een groot gezin.

"Ik ben de meest broedse jongeman die je ooit zult ontmoeten", vertelt Radcliffe aan CNN-presentator Larry King.

"Ik ben dol op kinderen. Ik wil zeker te weten een gezin", gaat de acteur verder. "Ik denk dat het komt doordat ik jarenlang veel met volwassenen heb gewerkt en van dichtbij heb meegemaakt dat zij kinderen kregen."

Radcliffe kroop voor de acht Harry Potter-films jarenlang in de huid van de tovenaarsleerling. De eerste film verscheen in 2001, de laatste is vanaf volgende week woensdag te zien.

"Ik heb gezien hoe gelukkig vrienden zijn geworden van het vaderschap", raast Radcliffe door over zijn sterke kinderwens.

Verliefd

Hoewel de 21-jarige acteur een vriendin heeft en hij zeker weet dat zij de ware is, is Radcliffe niet van plan zich op korte termijn voort te planten. "Ik wil een groot gezin, maar nu nog even niet. Ik ben erg verliefd op mijn vriendin, dus we zien wel hoe dat loopt."

Het hele gesprek met Larry King, die ook de andere Potter-acteurs interviewde, wordt zondag uitgezonden op CNN. De special rondom de laatste Potter-film is ook in Nederland te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie