AMSTERDAM - Angelina Jolie en Sarah Jessica Parker zijn de best verdiende actrices van Hollywood. De twee verdienden het afgelopen jaar allebei dertig miljoen dollar.

Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse zakenblad Forbes. Het blad heeft het inkomen van de actrices tussen mei vorig jaar en mei dit jaar geschat.

Jolie speelde in 2010 in de actiefilms Salt en The Tourist. De vriendin van Brad Pitt werkt momenteel aan haar regiedebuut In the Land of Blood and Honey over de oorlog in Bosnië.

Parker verdiende naast haar vertrouwde rol als Carrie Bradshaw in Sex and the City 2 ook achttien miljoen dollar met haar parfumlijn.

De actrice sleept ook nog steeds bakken met geld binnen door de talloze herhalingen van Sex and the City-afleveringen.

Flops

De tweede plek wordt gedeeld door Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, die beiden 28 miljoen dollar kregen bijgeschreven op hun bankrekeningen. De voormalige Friends-actrice heeft in een aantal flops gespeeld, maar kwam vorig jaar weer op het juiste spoor met goed lopende films als The Bounty Hunter en Just Go With It.

De derde plaats is voor de Hollywoodsterren Julia Roberts en Kristen Stewart met twintig miljoen dollar. Hollywoodveteraan Meryl Streep sluit de lijst van de tien bestbetaalde actrices af met tien miljoen dollar.

De tien best betaalde actrices