'Constanza Breukhoven sowieso in hoger beroep'

AMSTERDAM - Constanza Breukhoven gaat zeker in hoger beroep als ze wordt veroordeeld. De dochter van Hans en Conny Breukhoven hoort vrijdag pas de uitspraak, maar haar advocaat Erik Kerkhoven kondigt woensdag in het AD al een beroep aan.

''Dat gaan we binnen twee weken na het vonnis zeker doen", wordt een medewerker van Kerkhovens advocatenkantoor geciteerd. Constanza wordt verdacht van het stelen van een kluis uit het huis van haar vader.

Het openbaar ministerie eiste een celstraf van vijftien maanden tegen Constanza. Vijf maanden mogen wat het OM betreft voorwaardelijk worden opgelegd.

De 35-jarige adoptiedochter van de Breukhovens moet bovendien mogelijk een schadevergoeding van ruim 350 duizend euro betalen aan haar vader.

Reactie

Het advocatenkantoor van Kerkhoven laat in een reactie weten de aankondiging van het hoger beroep voorbarig te vinden. "Er is nog niet eens een uitspraak. Na het vonnis is er nog twee weken tijd om in hoger beroep te gaan", vertelt een medewerkster van het kantoor.

"Het is een logische reactie van een verdachte die zegt onschuldig te zijn, maar laten we eerst het vonnis afwachten."

Constanza moet het vrijdag zonder haar advocaat stellen, Erik Kerkhoven is op vakantie en komt niet naar de rechtbank in Den Haag om het vonnis aan te horen. Mogelijk staat een andere advocaat de dochter van de Breukhovens bij.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie