Geld betekende niets voor Patty Brard

AMSTERDAM - Patty Brard heeft periodes gekend waarin ze alles kon kopen wat ze maar wilde. Een onwerkelijke tijd, zo blikt de 56-jarige presentatrice terug. "Geld betekende niets voor me", zegt ze in Revu.

Zo leidde Brard met een van haar echtgenoten een rijk leven in Los Angeles. "Voor mijn verjaardag kreeg ik een Ferrari. Liggend op het strand in Malibu dacht ik: waar zullen we vanavond eens eten? Met mijn schoonzusje vlogen we naar Turijn om boodschappen te doen. Als ik daar een mooie kashmir trui zag, kocht ik die - in alle zes de kleuren", zo zegt ze deze week in het tijdschrift.

Toch betekende geld niets voor haar. "Het was niet van mij, het was onzichtbaar, het leek of het niet bestond. Die Ferrari vond ik geweldig, maar toen hij er op een dag niet meer was, miste ik hem ook niet. Nu rijd ik in een Smart, ook prima."

Andere blik

"Ik heb het meegemaakt, dat rijke leven, maar eigenlijk zonder het echt mee te maken. Ik was jong, had een heel andere blik op het leven, dus ik kan ook niet achteraf zeggen hoe ik er nu mee om zou gaan."

Hoewel Brard inmiddels de keerzijde van geld kent, - ze ging ooit failliet -, vindt ze sparen nog steeds zinloos. "Ik wil niet op mijn geld zitten, ik wil leven naar wat ik heb."

Lees meer over:
Tip de redactie