Lange Frans en Baas B leggen het bij

AMSTERDAM - Het zakelijke conflict tussen Lange Frans en zijn vroegere rapmaatje Baas B is opgelost. De twee bereikten maandag een akkoord.

"Ze zijn ontzettend blij dat ze het zonder rechtszaak hebben opgelost", vertelt advocaat Thomas van Vugt. "Frans heeft zich heel professioneel gedragen."

Hun vriendschap is echter definitief voorbij. "Er is echt teveel gebeurd", vertelt Frans aan De Telegraaf. De rapper raakte vorig jaar in financiële problemen, waarvoor hij Baas B gedeeltelijk verantwoordelijk hield.

De twee hebben nu onder meer afgesproken dat ze een nog openstaande bankrekening samen aflossen en dat Baas B alle aandelen van hun voormalige bv overdraagt aan Frans.

Vreemd

Frans is opgelucht over de overeenkomst. "We kunnen dit boek eindelijk dichtslaan." De rapper vond de sfeer tijdens het gesprek met Baas B, die eigenlijk Bart Zeilstra heet, 'vreemd'. "Maar Bart liet wel merken dat hij ook graag wilde dat hier een einde aan kwam."

Daniëlle, de vrouw van Frans, zette de rapper vorig jaar voor het blok toen de twee in financiële problemen kwamen. "Bart kwam naar mijn mening zijn afspraken niet na en liet Frans voor alle kosten opdraaien."

De twee gingen tijdelijk uit elkaar. "Ik kon het niet aanzien. Ik heb Frans zijn ogen laten openen en hem de ruimte gegeven dit op te lossen door even apart te wonen. Gelukkig kwam hij daarna weer thuis."

Vuurwapen

In oktober werd Daniëlle opgepakt, toen ze verhaal ging halen bij Zeilstra. In de auto waarin ze reed werd een doorgeladen vuurwapen gevonden.

Lees meer over:
Tip de redactie